Форма входу
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Давайте порадимося » Захист вчителя » Захист вчителя » Оздоровчі при неповному навантаженні
Оздоровчі при неповному навантаженні
SvetlanaДата: Четвер, 13.06.2013, 22:13 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 47
Репутація: 100
Статус: Offline
Чи може вчитель, який працював у школі з 1 вересня по 30 травня  і мав неповне тижневе навантаження, отримати допомогу на оздоровлення та відпускні у повному обсязі?

Виплату допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки гарантовано педагогічним та науково-педагогічним працівникам статтею 57 Закону України «Про освіту» (в редакції від 23 березня 1996 р. № 100/96-ВР з наступними змінами, далі — Закон про освіту).
Пунктом 4 постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» від 31 січня 2001 р. № 78 виплату цієї допомоги було започатковано з 1 січня 2001 року в розмірі 40 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
Починаючи з 1 вересня 2002 р., відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію окремих положень і норм, передбачених статтею 57 Закону України «Про освіту», статтею 25 Закону України «Про загальну середню освіту», статтями 18 і 22 Закону України «Про позашкільну освіту», статтею 30 Закону України «Про дошкільну освіту» від 19 серпня 2002 р. № 1222 виплата допомоги на оздоровлення педагогічним та науково-педагогічним працівникам провадиться в повному обсязі, тобто в розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати).
Стосовно залежності розміру допомоги від обсягу виконуваної роботи, то Міністерство освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України в спільному листі «Про виплату допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки» від 11 червня 2001 р. № 1/9-223, № 02-8/267 роз’яснили, що допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки виплачується працівникам, які обіймають посади педагогічних або науково-педагогічних працівників (за основною посадою), у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) незалежно від тижневого (річного) навчального навантаження або обсягу роботи, що виконується.
При цьому виплата допомоги провадиться цим працівникам тільки за місцем основної роботи при наданні чергових відпусток згідно з графіком їх надання. У випадках виплати компенсації за невикористану відпустку допомога на оздоровлення не виплачується.
Оскільки допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки педагогічним і науково-педагогічним працівникам відповідно до статті 57 Закону про освіту гарантовано державою, надання працівником заяви на її виплату не обов’язкове.
Допомога при наданні щорічної відпустки надається і тим педагогічним та науково-педагогічним працівникам, які працюють на умовах строкового трудового договору, за умови звільнення їх з роботи після закінчення відпустки, а також жінкам з числа педагогічних або науково-педагогічних працівників, які під час перебування у відпустці для догляду за дитиною до трьох років працюють на умовах неповного робочого дня.
Іншим працівникам установ та закладів освіти, які не обіймають посади педагогічних або науково-педагогічних працівників, але ведуть викладацьку (педагогічну) роботу, допомогу при наданні щорічної відпустки не передбачено.
Примітка:
Відповідно до примітки 5 пункту 14 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15 квітня 1993 р. № 102 (із змінами), у загальноосвітні школи, професійно-технічні, вищі навчальні заклади І—II рівнів акредитації для читання окремих лекцій можуть запрошуватися висококваліфіковані спеціалісти та діячі науки і мистецтва, які не обіймають посади педагогічних або науково-педагогічних працівників та працюють на умовах погодинної оплати праці. Таким працівникам допомогу при наданні щорічної відпустки не передбачено.

________________________________________
ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ШКОЛИ ■ № 7/2012
 
Давайте порадимося » Захист вчителя » Захист вчителя » Оздоровчі при неповному навантаженні
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Субота, 20.04.2024, 01:25
Вітаю Вас Гість
Пошук
Друзі сайту